Lohipiirakka

Alle 60 min
(8-10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Lohipiirakka
Lohipiirakka

Ainekset:

Pohja:

1 dlperunahiutaleita
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
1 dlvettä

Täyte:

200 gkylmäsavustettua kirjolohta
2 dlhienonnettua purjoa
1 dlhienonnettua tilliä
3 dllaktoositonta kermaa
2munaa
1 rklmaissitärkkelystä
1/2 tlsuolatonta sitruunapippuria
1/2 tlsuolaa

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteseen.
  2. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  4. Suikaloi lohi ja purjo. Hienonna tilli.
  5. Sekoita kerma, munat, maissitärkkelys ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
  6. Levitä piirakkapohjalle lohi- ja purjosuikaleet sekä tilli. Kaada päälle munaseos.
  7. Paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti