Lohikranssi

Yli 60 min
(14 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 2 kertaa
Lohikranssi
Lohikranssi

Ainekset:

Täyte:

2 dlhienonnettua purjoa
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
200 gperattua savukalaa
1 dlhienonnettua tilliä
1 1/2 dlparmesaaniraastetta

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 asteiseksi). Vispilöi joukkoon suola, perunahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää sämpyläjauhot ja Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Pehmitä purjo paistinpannulla Sunnuntai Juoksevassa. Perkaa savukala, hienonna tilli ja raasta parmesaani.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoikseksi levyksi (60 cm x 35 cm).
  4. Ripottele taikinalevylle kaikki täytteen aineet.
  5. Kääri levy rullalle pidemmältä sivulta. Jätä saumakohta rullan alle. Nosta tanko leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile tanko ympyräksi ja nipistä rullan päät yhteen. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  6. Leikkaa tangon keskikohdasta  ulkoreunaan päin noin 4 cm välein viiltoja. Voitele munalla ja ripottele leikattujen palojen päälle unikonsiemeniä.
  7. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti