Lohi-riisipiirakka

Yli 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 1, arvioitu 2 kertaa
Lohi-riisipiirakka
Lohi-riisipiirakka

Ainekset:

Täyte:

2 dlpitkäriisiä
4 dlvettä
1kalaliemikuutio
2 dlruokakermaa
1/2 tlsuolatonta sitruunapippuria
1purjo
150 ggraavisuolattua lohta viipaleina
1 dlhienonnettua tilliä

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä. Valuta huuhtomatta. 
  3. Sekoita lämpimän riisin joukkoon kerma ja sitruunapippuri, jäähdytä.
  4. Hienonna purjosipuli ja tilli.
  5. Nosta toinen taikinalevyistä kaulimatta leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Levitä sille ensin riisiseos ja sitten purjosipulisilppu ja kirjolohiviipaleet tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele lohen päälle tillisilppu.
  7. Kauli toinen taikinalevy kevyesti  jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä, kunnes se on kooltaan pohjalevyä reilusti suurempi.
  8. Nosta levy piirakan päälle, taita levyn reunat pohjan alle tiiviisti tai liitä taikinalevyt toisiinsa reunoista haarukalla painellen.
  9. Voitele munalla, pistele reilusti haarukalla ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.
  10. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia eli kunnes pinta on kullankeltainen.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti