Leppäkerttutäytekakku

Alle 60 min
12:lle
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Leppäkerttutäytekakku
Leppäkerttutäytekakku

Ainekset:

Pohja:

4munaa
1,5 dlsokeria
1,5 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
0,5 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

Jauhotukseen:

korppujauhoja

Kostutus:

1,5 dl appelsiinimehua

Vaniljavaahto kakun väliin ja kuorrutukseksi:

3 dlkuohukermaa
200 gvaniljanmakuista rahkaa
3 rklsokeria
(punaista karamelliväriä)

Täyte:

2banaania
2,5 dlvadelmahilloa

Koristeluun:

lakritsinauhaa ja -patukoita, laksitsimattoa tai karkkia

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina huolellisesti leivitettyyn (n.20 cm) tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
    Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
  4. Valmista vaniljavaahto: Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokeri. Sekoita tasiseksi.(Jos teet Leppäkerttukakun lisää punaista elintarvikeväriä)
  5. Täytä kakku: leikkaa banaani viipaleiksi. Kostuta pohja. Levitä päälle puolet hillosta ja banaaniviipaleista ja sekä noin 1,5 dl vaniljavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kakun kansi paikalleen ja aseta päälle hetkeksi kevyt paino esim. laakea lautanen. Anna kakun maustua muutama tunti tai yön yli.
  6. Levitä loput vaniljavaahdosta pienellä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
    Kakun koristelu:
    LEPPÄKERTTU: Leikkaa pää lakritsimatosta. Tee keskiviiva lakritsinauhasta. Leikkaa lakritsipatukoista täplät ja silmät tee suu vaniljavaahdosta.
    HÄMÄHÄKKI: Leikkaa lakritsinauhasta eri pituisiapätkiä ja aseta ne kakun päälle verkoksi. Tee hämähäkki lakritsinauhasta ja karkeista.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti