Laskiaispullat

Yli 60 min
(20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 7 kertaa
Laskiaispullat
Laskiaispullat

Ainekset:

3 dlmaitoa
1muna
1 dlsokeria
1 1/2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiiva 4 * 11 g
8-9 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauho 2 kg
100 gSunnuntai Leivontamargariini

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

raesokeria

Täyte:

3 dlkuohukermaa
1-2 rklsokeria
2 dlvadelmahilloa

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Täytä pullat haluamallasi täytteellä.
    Täyte
    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
    Halkaise pullat, täytä hillolla ja kermavaahdolla. Sihtaa tomusokeria pullien pinnalle.
     

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

20.02.2017 11:46

Manteli

Ohjeesta puuttuu mantelimassatäyte :)

09.02.2016 10:23

Kuluttajapalvelu

Kiitos huomiosta Leipuri Hiiva. Keittokirja on pudottanut JOKO sanan pois. Resepti on nyt päivitetty.

09.02.2016 09:08

leipuri hiiva

Ohjeesta puuttuu että JOKO margariinia tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta. Tai ainakaan kummastakin ei puhuta. ;)