Laskiaisen nyhtöpulla

Yli 60 min
(noin 8 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Laskiaisen nyhtöpulla
Laskiaisen nyhtöpulla

Ainekset:

3 dlmaitoa
1muna
1 dlsokeria
1 1/2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 psSunnuntai kuivahiivaa
7-8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
100 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

150 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 gmansikkamarmeladia (paistonkestävää)

Lisäksi:

2 dlvispi- tai kuohukermaa
1-2 rklsokeria

Ohje:

1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. 

3. Kauli ensimmäinen taikinapala pyöreäksi ohueksi pohjaksi ja nosta leivinpaperin päälle. Levitä puolet tuorejuustosta ja marmeladista pohjan päälle. 

4. Kauli toisesta taikinapalasta jauhotetun työpöydän päällä saman kokoinen ympyrä, ja nosta se ensimmäisen pohjan päälle. Levitä loput tuorejuustosta ja marmeladista pohjan päälle. Kauli vielä viimeinen taikinapala saman suuruiseksi ja nosta kanneksi.

5. Aseta pyöreä juomalasi taikinaympyrän keskelle. Leikkaa terävällä veitsellä pohja neljään yhtä suureen sektoriin. Jätä lasin alla oleva keksiosa ehjäksi. Tämän jälkeen leikkaa vielä sektorit kolmeen osaan (yhteensä 12 sektoria). 

6. Ota kahden vierekkäisen sektorin päistä kiinni ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Nipistä päät yhteen. Toista sama kaikille sektoreille. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna taikinan kohota liinan alla sen aikaa, kunnes uuni on lämmennyt.

7. Voitele pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

8. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Nyhdä pullasta paloja ja dippaa kermavaahtoon.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti