Lai-Lai-Laila Leppäkerttu -muffinit

Yli 60 min
(10-12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Lai-Lai-Laila Leppäkerttu -muffinit
Lai-Lai-Laila Leppäkerttu -muffinit

Ainekset:

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
1,5 dlsokeria
3munaa
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rklsitruunamehua

Muffinipellin voiteluun:

Kuorrute:

3 dlmansikanmakuista tomusokeria
1-2 rklvettä

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  2. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta vähän sen kuorta. Purista sitruunasta mehu.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste ja mehu. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.
  5. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.
  6. Paista muffinit uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
    Koristelu:
  7. Sekoita tomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Valuta kuorrutetta lusikalla muffinien päälle.
  8. Aseta vähän jähmettyneen kuorrutteen päälle mustasta lakritsinauhasta leikattuja paloja pilkuiksi, raidoiksi ja silmiksi.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti