Kuutamoyön kurpitsapiirakka

Alle 60 min
(4-5:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Kuutamoyön kurpitsapiirakka
Kuutamoyön kurpitsapiirakka

Ainekset:

Täyte:

1iso sipuli (100 g)
200 gkesäkurpitsa
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
300 gjauhelihaa
0,75 tlsuolaa
0,5 tlrouhittua mustapippuria
0,5 tlpaprikajauhetta
1 tloreganoa
150 granskankermaa
2-3tomaattia

Vuoan voiteluun:

Ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kypsennä kuumalla pannulla jauheliha ja sipuli Sunnuntai Juoksevassa. Lisää joukkoon kesäkurpitsasuikaleet ja paista sekoittaen muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet ja ranskankerma. Kuumenna kunnes ranskankerma on sulanut. Ota pannu pois liedeltä.
  4. Viipaloi tomaatit.
  5. Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen taikinapala piirakkavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkavuokaan. Asettele tomaattiviipaleet täytteen päälle.
  6. Kauli toinen taikinapala hieman piirakkavuokaa isommaksi ympyräksi. Leikkaa ympyrään terävällä veitsellä leveä suuaukko. Nosta taikina kaulimen avulla kanneksi piirakkavuokaan. Painele haarukan piikeillä kansi kiinni piirakkapohjaan. Leikkaa suuaukosta jäävästä taikinasta kolmiot piirakan kanteen silmiksi ja nenäksi. Pistele pinta haarukalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti