Kinuskikuorrutettu karpalotäytekakku

Yli 60 min
(10-12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Kinuskikuorrutettu karpalotäytekakku
Kinuskikuorrutettu karpalotäytekakku

Ainekset:

Pohja:

4munaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlSunnuntai Anni Helena 2kg kakkuvehnäjauho
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 rklpiparkakkumaustetta

Kostutus:

1 1/2 dlpunaista glögijuomaa

Väliin:

4 dlkarpaloita (200g)
1 1/2-2 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
200 gkarpalolla maustettua tuorejuustoa
1 rklsokeria

Kinuskikuorrutus:

3 dlkuohukermaa
2 dlfariinisokeria
1 rkl Sunnuntai Leivontamargariinia

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun  kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kypsäkakkupohja jäähtyneenä.
  3. Soseuta karpalot sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta sokerilla. Vatkaa täytettä varten kerma ja Sunnuntai Vanilja tasaiseksi. Mausta sokerilla.
  4. Halkaise kakkupohja. Kostuta pohjalevy. Levitä päälle karpalosose ja kermaseos. Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta levy. Peitä kakku kelmulla ja nosta kylmään maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi mielellään seuraavaan päivään.
  5. Mittaa kuorrutusta varten kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15-20 minuuttia. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.
  6. Nosta kakku tarjoiluvadille. Laitan kakun reunojen alle leivinpaperisuikaleet estämään tarjoiluvadin likaantuminen. Kaada kinuski kakun päälle ja anna valua reunoille. Anna kinuskin jäähtyä. Poista leivinpaperisuikaleet.
  7. Koristele kakku tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti