Kauraiset porkkanasämpylät

Yli 60 min
(25 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 2 kertaa
Kauraiset porkkanasämpylät
Kauraiset porkkanasämpylät

Ainekset:

5 dlvettä tai maitoa
2 tlsuolaa
2 rklsokeria tai siirappia
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
10-12 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
TAI 100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
3porkkanaa

Voiteluun:

vettä

Pinnalle:

Ohje:

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. 

2. Vispilöi nesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti