Kasvisvoileipäkakku

Yli 60 min
(8-10 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Kasvisvoileipäkakku
Kasvisvoileipäkakku

Ainekset:

Pohja:

Porkkanahummus:

200 gporkkanaa
½ tlk (190g)kypsiä kikherneitä
1/2valkosipulinkynsi
1 1/2 tlsitruunaöljyä
1 1/2 tltahinia
1/2 tlsuolaa

Feta-paprikatäyte:

50 gpaahdettua paprikaa suolaliemessä
100 gfetajuustokuutioita
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
50 gpiparjuurituorejuustoa
2 rklpaahdettuja pinjansiemeniä

Kostutus:

3/4 dlmaitoa

Päälle:

1 isoavocado
2 tlsitruunamehua
1 rklranskan kermaa
1/4 tltabascoa
suolaa ja sokeria

Ohje:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä (15–20 min). Kaada keitinvesi pois ja höyrytä porkkanat.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne porkkanoiden sekaan. Soseuta porkkanat ja kikherneet tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää valkosipuli, sitruunaöljy, tahini, ja suola. Soseuta ja tarkista maku. Laita maustumaan kylmään.
  4. Valuta paahdettu paprika ja soseuta.
  5. Murskaa fetajuusto haarukalla. Lisää paprikasose, tuorejuustot ja paahdetut pinjansiemenet.
  6. Vuoraa leipävuoka (25 cm*11 cm) kelmulla, niin että kelmu jää reilusti reunojen yli.
  7. Leikkaa leivistä reunat pois.
  8. Aseta vuoan pohjalle vaaleat leipäpalat tiiviisti peräkkäin. Kostuta maidolla. Levitä päälle porkkanahummus.
  9.  Tee seuraava kerros tummista leipäpaloista ja kostuta. Levitä päälle feta-paprikatäyte.
  10. Lado viimeiseksi kerrokseksi vaaleat leipäpalat ja kostuta.
  11. Peittele hyvin kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  12. Halkaise avokado, poista siemenen ja koverra puolikkaat lusikalla.
  13. Lisää joukkoon sitruunamehu, ranskan kerma ja tabasco. Soseuta ja mausta suolalla ja sokerilla.
  14. Kumoa voileipäkakku tarjoiluastialle. Levitä päälle avocadotahna ja koristele.

 

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti