Kasvis-ohratäytteiset uunitomaatit

Alle 60 min
(8 tomaattia)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Kasvis-ohratäytteiset uunitomaatit
Kasvis-ohratäytteiset uunitomaatit

Ainekset:

2 rklrypsiöljyä
½ psElovena Muru Kaurajauhista
8 isoatomaattia (n. 1,4 kg)
1sipuli
2valkosipulinkynttä
½ dltummaa balsamikastiketta (siirappia)
1kasvisliemikuutio
½-1 tlchilitahnaa
½ dlruokakermaa
1 dlTorino Täysjyväohraa
reilustituoretta basilikaa
100 gfetajuustoa
mustapippuria

Ohje:

  1. Paista Kaurajauhis rapeaksi rypsiöljyssä.
  2. Laita pestyt tomaatit leikkuulaudalle kantapuoli alaspäin ja leikkaa niistä ”hattu” pois.
  3. Koverra tomaateista sisus pois mahdollisimman tarkkaan. Hienonna palasia tarvittaessa pienemmiksi.
  4. Kuori ja pilko sipulit
  5. Freesaa sipuleita öljyssä hetken aikaa. Lisää tomaattien sisus, balsamikastike, kasvisliemikuutio ja chilitahna. Anna kiehua ilman kantta noin 15 minuuttia.
  6. Lisää kerma ja Torino Täysjyväohra, jatka kypsennystä 8 minuuttia.
  7. Suikaloi basilikanlehdet.
  8. Murenna kastikkeen joukkoon feta, lisää suikaloidut basilikat ja mausta mustapippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin, ripottele päälle reilusti juustoraastetta ja aseta hattu täytteen päälle.
  9. Nosta tomaatit öljyttyyn uunivuokaan. Pirskottele päälle vielä öljyä.
  10. Kypsennä tomaatit kiertoilmauunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
    Ota tomaatit pois uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä hetken aikaa.
  11. Tarjoille vihreän salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti