Karpalo-kinuskipiiras

Alle 60 min
(8-10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 2 kertaa
Karpalo-kinuskipiiras
Karpalo-kinuskipiiras

Ainekset:

Pohja:

100 gvoita
1 dlsokeria
1muna
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlvanilliinisokeria
1/2 dlmaitoa

Täyte:

4 dlkarpaloita
1 rklperunajauhoja
1/2 dlsokeria

Kuorrutus:

2 dlkuohukermaa
2 dlfariinisokeria
1 rklvoita

Koristeluun:

karpaloita tai mantelirouhetta

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon yhdessä maidon kanssa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).
  2. Ota ½ dl karpaloita erilleen koristelua varten. Sekoita loppuihin karpaloihin perunajauhot ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle sokeri.
  3. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kerma ja fariinisokeri teflonkattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele karpaloilla tai mantelirouheella.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti