Karjalanpiirakat

Yli 60 min
(30 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 5 kertaa
Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakat

Ainekset:

Riisitäyte:

5 dlvettä
2,5 dlpuuroriisiä
1 lmaitoa
0,75 tlsuolaa

Kuoritaikina:

2 dlkylmää vettä
1 tlsuolaa
5,5 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja

Voiteluun:

Ohje:

  1. Valmista ensin täyte. Lisää kiehuvaan veteen riisi. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 40-45 minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä täyte.
  2. Valmista kuoritaikina puuron kypsyessä. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.
  4. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan.
  5. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti sihtiruisjauhoa. Peitä letut esim. ylösalaisin käännetyllä taikinakulholla kuivumisen estämiseksi.
  6. Kauli lettuset ohuiksi pyöreiksi piirakan kuoriksi (halkaisija 12-13 cm) sihtiruisjauhoja apuna käyttäen. Pinoa kuoret limittäin, ripottele väliin sihtiruisjauhoa ja peitä esim. ylösalaisin käännetyllä taikinakulholla kuivumisen estämiseksi.
  7. Harjaa kuorista jauhot pois pullasiveltimellä. Levitä kuorille reilu ruokalusikallinen riisipuuroa ja sulje piirakat: nosta kaksi reunaa täytteen päälle niin, että puuroa jää noin sentin verran näkyviin. Aloita rypyttäminen keskeltä ylöspäin ja poimuta molemmat reunat yhtä aikaa etusormella painaen tiheiksi poimuiksi. Käännä piirakka ja rypytä toinen puoli samaan tapaan.
  8. Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.
  9. Kiehauta voitelua varten kattilassa margariini ja vesi. Sivele kuumat piirakat kauttaaltaan vesi- ja margariiniseoksella. Anna kuorien pehmetä voipaperin ja leivinliinan alla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

13.10.2017 14:13

savokarjalainen

Karjalanpiirakassa on ohut pohja ja paljon syäntä !!!

08.09.2016 13:00

peliina

Miksi kuvaan laitettu paksuja evakoita? Ne pitää olla ohuet eikä puuroa kauhallista vaan siro annos.