Kaneli-kierrepullat

Yli 60 min
(Noin 30 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Kaneli-kierrepullat
Kaneli-kierrepullat

Ainekset:

5 dlmaitoa tai vettä
1muna
2 dlsokeria
1 1/2 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
13-15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150-200 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

170 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlfariinisokeria
1 rklsokeria
1 dlmantelijauhetta
2 rklkanelia

Voiteluun:

munaa

Päälle:

sokeria ja mantelirouhetta

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon tai veteen muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mantelijauhe ja kaneli, sekoita.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  4. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (40 x 90 cm). Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.
  5. Taita levy kahteen osaan. Leikkaa taikinapyörällä tai terävällä veitsellä taikinasta noin 3 cm:n levyisiä nauhoja. Kierrä nauha kevyelle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi tai solmuiksi.
  6. Nosta pullat pellille paperisiin wienervuokiin. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  7. Voitele pullat munalla ja koristele sokerilla sekä mantelirouheella.
  8. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti