Juusto-pähkinä juurileipä

Yli 60 min
3 leipää
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Juusto-pähkinä juurileipä
Juusto-pähkinä juurileipä

Ainekset:

Juuritaikina:

Taikina:

2 rklSunnuntai Kuivahiivaa
noin 15 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
1 rklsuolaa
7 dlhaaleaa vettä
100 gjuustoraastetta (goudaa)
100 grouhittuja saksanpähkinöitä

Lisäksi:

juustoraastetta

Ohje:

Valmista juuritaikina edellisenä päivänä.

  1. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot. Lisää haalea vesi ja sekoita.
  2. Peitä astia hyvin ja anna juuren käynnistyä huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä.

  1. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot. Lisää suola, vesi ja juuritaikina.
  2. Alusta taikinaa reippain ottein nuijien ja venyttäen noin 6 minuuttia. Lisää joukkoon juustoraaste ja rouhitut pähkinät ja jatka työstämistä vielä 5 minuuttia.
  3. Anna taikinan levähtää noin tunnin ajan peitettynä.
  4. Leivo taikinasta kolme leipää ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta.
  6. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti