Joulun mantelikakku

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Joulun mantelikakku
Joulun mantelikakku

Ainekset:

Pohja:

75 gSunnuntai Leivontamargariinia
10 kpldigestivekeksejä ( 150g )

Täyte:

3liivatelehteä
1,5 rklsitruunamehua
2 dlkuohukermaa
400 gvaniljanmakuista rahkaa
0,75 dlsokeria

Koristeluun:

25 gmantelilastuja
tomusokeria
säilykekirsikoita

Ohje:

  1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n.22 cm ) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini murumaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 10-15 minuuttia.
  3. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja liivateseos. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla paistinpana kauniin ruskeiksi.
  6. Irrota kakku vuoastaan. Levitä mantelilastut kakun päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele säilykekirsikoilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti