Jouluiset lusikkaleivät

Yli 60 min
(noin 25 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Jouluiset lusikkaleivät
Jouluiset lusikkaleivät

Ainekset:

200 gvoita
1 1/2 dlsokeria
4 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

n. 100 gPenotti Spekuloosa keksitahnaa TAI
puolukka-kirsikka-, luumu- tai omenakanelimarmeladia

Ohje:

  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, niin että tuoksu muuttuu pähkinäiseksi, mutta voi ei pala.
  2.  Nosta kattila liedeltä ja kaada rasva kulhoon. Lisää päälle sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikinaa ison teelusikan pesään ja liu'uta pikkuleivän puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli ylöspäin.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullan ruskeita. Jäähdytä.
  6. Sipaise joka toiselle puolikkaalle Penotti Spekuloosa keksitahnaa ja paina päälle toinen puolikas. Kierittele pikkuleivät vielä lämpiminä sokerissa.
  7.  Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti