Jauheliha-anjovispiirakka

Yli 60 min
1 uunipellinen
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 2 kertaa
Jauheliha-anjovispiirakka
Jauheliha-anjovispiirakka

Ainekset:

Pohja:

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
6 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 dlkylmää vettä

Täyte:

2sipulia
4-5valkosipulinkynttä
100/65 ganjovisfileitä
80 gaurinkokuivattujatomaatteja
400 gnaudan jauhelihaa
500 gtomaattimurskaa
1 rklsitruunamehua
1-2 tlsambal oelekia
1 tlmustapippurirouhetta

Päälle:

200 gjuustoraastetta

Ohje:

  1. Nypi margariini ja jauhot sekä suola murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sekä hiukan reunoille.
  3. Laita piirakkapohja kylmään noin puoleksi tunniksi.
  4. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja pilko sipulit.
  5. Pilko anjovis (ota liemi talteen) ja aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Ruskista jauheliha ja sipulit.
  7. Laita kattilaan jauheliha-sipuliseos. Lisää joukkoon tomaattimurska, anjovisliemi, mausteet, sitruunamehu, sekä anjovikset ja aurinkokuivatut tomaatit.
  8. Anna täytteen hautua noin puoli tuntia.
  9. Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
  10. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle juustoraaste.
  11. Paista piirakkaa vielä 12-15 minuuttia.
  12. Tarjoa piirakan kanssa maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

07.12.2016 08:02

Koekeittiö

Raaka-aineet on nyt lisätty. Kaikki keittokirjan viestit välittyvät kuluttajapalveluumme, joten kysymyksiin pitäisi olla vastattu. Välitän väärästä kellonajasta tiedon eteenpäin. Kiitos hyvistä huomioista.

03.12.2016 08:53

paakari pulla

Ja kellokin näyttää mitä sattuu!

03.12.2016 08:53

paakari pulla

ohjeesta puuttuu raaka-aineet? vaikuttaa mielenkiintoiselle. lukeeko näitä palautteita kukaan?