Jättikierrepulla(kakku)

Yli 60 min
(8 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Jättikierrepulla(kakku)
Jättikierrepulla(kakku)

Ainekset:

1 psSunnuntai kuivahiivaa
2 dlvettä tai maitoa
1 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1muna
7-8 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
50 gSunnuntai Leivontamargariinia

Toffeetäyte:

100 gfariinisokeria
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
50 gpekaanipähkinöitä
1/2 dlvaniljakreemijauhetta

Pinnalle:

50 gpekaanipähkinöitä
1 dltoffeekastiketta

Ohje:

  1. Liota hiiva 42 asteiseen veteen tai maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon kananmuna ja noin 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loput jauhot vähitellen alustaen. Lisää leivontamargariini ja alusta taikina kimmoisaksi, kulhon reunoista irtoavaksi.
  3. Kohota taikina kaksikertaiseksi leivinliinan alla 30–60 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
  4. Valmista toffeetäyte sekoittamalla keskenään fariinisokeri, leivontamargariini, hienonnetut pekaanipähkinät ja vaniljakreemijauhe.
  5. Levitä täyte taikinalevylle. Leikkaa levystä noin 4 cm levyisiä nauhoja. Aloita rullaaminen yhdestä taikinalevystä ja nosta se 22 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Rullaa loput taikinanauhoista keskimmäisen rullan ympärille spiraaliksi.
  6. Laita irtopohjavuokaan reunat ja kohota pullaa noin 30 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle murskattuja pekaanipähkinöitä. Paista tasalämmöllä 175 asteessa 35–40 minuuttia. Kypsä kakku irtoaa vuoan reunoista ja on saanut kauniin värin pintaansa.
  7. Koristele hieman jäähtynyt pulla hienonnetuilla pekaanipähkinöillä ja toffeekastikkeella.

 

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti