Italialainen Sunnuntai-piirakka

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 1, arvioitu 1 kertaa
Italialainen Sunnuntai-piirakka
Italialainen Sunnuntai-piirakka

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

1 rklrypsiöljyä
250 gjauhelihaa
1 tlktomaattimurskaa (400 g)
2-3valkosipulin kynttä
1 rklbasilikaa
0,5 tlsuolaa

Pinnalle:

1sipuli ohuina viipaleina
2 dljuustoraastetta
pala kesäkurpitsaa viipaleina (n. 200 g)
2-3tomaattia
2 rklrypsiöljyä
basilikaa

Ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä pitkänomainen uunivuoka (noin 20 x 30 cm).
  3. Ruskista jauheliha öljyssä, mausta valkosipulilla, suolalla ja basilikalla. Lisää tomaattimurska ja hauduta seosta, kunnes tomaattimurskan neste on haihtunut. Levitä seos piirakkapohjalle ja peitä pinta sipuliviipaleilla. Ripota päälle juustoraaste. Asettele lopuksi tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleet piirakan pinnalle raidoiksi.
  4. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Kypsennyksen loppuvaiheessa voit sivellä piirakan pinnan kevyesti öljyllä. Lisää juuri ennen tarjoilua basilikaa piirakan makua täydentämään.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti