Ison talon mallasvuoka

Yli 60 min
(3 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 5 kertaa
Ison talon mallasvuoka
Ison talon mallasvuoka

Ainekset:

Voiteluun:

1 1/2 dlsiirappia
1 1/2 dlvettä

Pinnalle:

erilaisia siemeniä

Ohje:

  1. Kuumenna piimä 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää maltaat ja leseet. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Sekoita tasaiseksi, taikina jää löysähköksi.
  2. Kaada taikina kolmeen voideltuun leipä- tai foliovuokaan (tilavuus noin 1,5 l). Anna leipien kohota hyvin liinan alla lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Voitele leivät siirappivedellä ja koristele siemenillä. Paista uunin alatasolla ensin 40 minuuttia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti