Iltapalapiirakka kreikkalaiseen tapaan

Yli 60 min
(6:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 2 kertaa
Iltapalapiirakka kreikkalaiseen tapaan
Iltapalapiirakka kreikkalaiseen tapaan

Ainekset:

1 dlperunamuusijauhetta
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlvettä

Täyte:

200 gfetajuustokuutioita
1paprika
1sipuli
1 dlkivettömiä oliiveja
200 gkirsikkatomaatteja

Täytteen päälle:

2 dlruokakermaa
2munaa
1 tlbasilikaa tai oreganoa
0,5 tlrouhittua mustapippuria

Ohje:

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi margariini niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä noin 20 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Valuta fetakuutiot. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Viipaloi oliivit ja puolita kirsikkatomaatit.
  4. Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.
  5. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 27 cm). Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle täyteaineet ja kaada päälle munanesteseos.
  6. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele piirakka tuoreilla basilikan tai oreganon lehdillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti