Herkkupatee

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Herkkupatee
Herkkupatee

Ainekset:

Täyte:

300 gbroilerin maksaa (pakaste)
1sipulia (250g)
65 ganjovisfileetä
250 gjauhelihaa
2munaa
2 dlruokakermaa
1 rklSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 rklsiirappia
1 tlkuivattua meiramia
0,5 tlsuolaa
0,5 tlkatajanmarjoja hienonnettuna
0,5 tljauhettua inkivääriä
0,5 tlrouhittua mustapippuria

Voiteluun:

muna

Ohje:

 

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota maksa sulamaan lävikköön niin että neste valuu pois. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä voidellun pitkänomaisen vuoan (1½ l) pohja ja reunat. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja kauli siitä kansi ja koriste. Pistele haarukalla.
  3. Kuori ja lohko sipuli. Hienonna maksa, sipuli ja anjovisfileet lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon jauheliha, munat, kerma, jauhot, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada seos taikinalla vuorattuun vuokaan. Nosta päälle taikinakansi ja painele se haarukalla tiiviisti vuoan reunoja vasten. Koristele taikinanauhalla ja voitele munalla.
  5. Kypsennä uunin alatasossa noin 1 tunti 20 minuuttia.
  6. Nosta patee vuoastaan vasta täysin jäähtyneenä. Patee on parasta seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet. Säilytä kylmässä. Pateen voi myös pakastaa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti