Helppo ruisleipä

Yli 60 min
(2 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 6 kertaa
Helppo ruisleipä
Helppo ruisleipä

Ainekset:

Ohje:

  1. Kuumenna piimä reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). 
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.
  3. Lisää ruisjauhoja vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina ruisjauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois jauhotetuin käsin.
  6. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää.
  7. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille.
  8. Anna leipien kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia, kunnes pinta alkaa hiukan repeillä.
  9. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia. 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

13.02.2017 11:17

Kuluttajapalvelu

Hei Aino, mukava kuulla että leipä onnistui! Mukavia leivontahetkiä jatkossakin!

12.02.2017 12:03

Aino

Hyvää leipää tuli, piti tehdä toisenkin kerran :)

30.01.2017 09:20

Koekeittiö

Kiitos Sinikka mukavasta palautteestasi!

28.01.2017 11:22

sinikka

kätevä ja helppo /hyvä