Hedelmätäytekakku

Yli 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Hedelmätäytekakku
Hedelmätäytekakku

Ainekset:

Pohja:

4munaa
2 dlsokeria
1 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1,5 tlleivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

Vuoan jauhotukseen:

korppujauhoja

Kostutukseen:

0,5 dlsäilykepersikoiden lientä
2 rklvettä
1 rklsitruunamehua
1 tlsokeria

Rahkatäyte:

3 dlkuohukermaa
1 prkmaustettua rahkaa esim. lime-valkosuklaa
2 rklsokeria

Hedelmätäyte:

1banaani
1 tlksäilykepersikoita (415/235 g)
1 dlsäilykepersikoiden lientä
1 dlvettä
0,5 dlsitruunamehua
0,75 dlsokeria
1,5 rklperunajauhoja
25 gSunnuntai Leivontamargariinia

Kuorrutus:

3 dlkuohukermaa
1,5 rklsokeria

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (3 l).
  3. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä kakkupohja jäähtyneenä ja halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
  4. Yhdistä kostutuksen aineet.
  5. Tee rahkatäyte: Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  6. Tee hedelmätäyte: Leikkaa banaani pieniksi kuutioiksi, soseuta valutetut persikat. Mittaa mieluiten teflonkattilaan persikkaliemi, vesi, sitruunamehu, sokeri ja perunajauho. Vispilöi seos tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Sekoita joukkoon margariini. Lisää persikkasose. Ota täytteestä 1/3 erilleen kakun koristelua varten. Lisää loppuun täytteeseen banaani.
  7. Kostuta pohja. levitä päälle puolet rahkavalmiste- ja puolet hedelmätäytteestä. Tee kakun toinen kerros samoin. Aseta kakun päälle hetkeksi kevyt paino esim. laakea lautanen.
  8. Levitä loppu hedelmätäyte kakun päälle. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Levitä pienellä lastallakakun  reunoille.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti