Hämähäkkitäytekakku

Yli 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 3 kertaa
Hämähäkkitäytekakku
Hämähäkkitäytekakku

Ainekset:

Pohja:

4munaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

Jauhotukseen:

Kostutukseen:

1 1/2 dlappelsiinimehua

Täyteeksi:

2 dlkermaa
1 1/2 rklsokeria
2banaania
2 1/2 dlvadelmahilloa

Kakun kuorruttamiseen ja koristeluun:

2 dlkermaa
1 1/2 rklsokeria
lakritsinauhaa ja -patukoita, karkkeja

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina huolellisesti leivitettyyn (n.20 cm) tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
    Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
  4. Vatkaa 2 dl kermaa ja 1 1/2 rkl sokeria vaahdoksi.
  5. Täytä kakku: leikkaa banaani viipaleiksi. Kostuta pohja. Levitä päälle puolet hillosta ja banaaniviipaleista ja sekä noin 1,5 dl vaniljavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kakun kansi paikalleen ja aseta päälle hetkeksi kevyt paino esimerkiksi laakea lautanen. Anna kakun maustua muutama tunti tai yön yli.
  6. Vatkaa 2 dl kermaa ja 1 1/2 rkl sokeria vaahdoksi. Levitä kermavaahto pienellä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
  7. Kakun koristelu:
    Leikkaa lakritsinauhasta eri pituisiapätkiä ja aseta ne kakun päälle verkoksi. Tee hämähäkki lakritsinauhasta ja karkista.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti