Gluteenittomat runebergin tortut

Yli 60 min
(6-8 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 11 kertaa
Gluteenittomat runebergin tortut
Gluteenittomat runebergin tortut

Ainekset:

40 gProvena Gluteeniton Kaura-Siirappi Välipalakeksit 160 g
1 dlProvena Täysjyväkaurajauho 400 g
1 1/2 dlgluteenittomia korppujauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 rklappelsiininkuoripaloja
150 gvoita
1 dlsokeria
1/2 dlfariinisokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
2munaa

Kostutus:

2 dlvettä
2 rklsokeria
korkillinen rommi- tai arrakiaromia

Koristelu:

vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Juoksevalla Sunnuntailla.
  2. Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  6. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  7. Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois.
  8. Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
  9. Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Vinkki! Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti