Gluteenittomat munkit

Yli 60 min
20 kpl
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 7 kertaa
Gluteenittomat munkit
Gluteenittomat munkit

Ainekset:

5 dlmaitoa
1muna
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
9-10 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Paistamiseen:

Pinnalle:

sokeria

Ohje:

  1.  Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
  2. Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko. Leikkaa tanko kahteenkymmeneen palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi pulliksi. Tee pulliin reikä painamalla etusormet läpi pullan. Venytä reikää varovasti. Anna munkkien kohota 20 minuuttia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  3. Kaada öljyä kuivaan pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
  4. Nosta rinkilät öljyyn reikäkauhalla ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät rinkilät öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

29.04.2016 07:39

Kuluttajapalvelu

Munkit ovat hieman kuivempia vehnään leivottuihin verrattuina, mutta silti herkkulisia;) Makoisaa vappua!

28.04.2016 12:52

Vappu

Onko maussa eroa "normaaleihin" verrattuna?

28.04.2016 08:14

Kuluttajapalvelu

Ohjeesta voi jättää munan pois. Pyrimme täällä koekeittiössä tekemään mahdollisimman monipuolisia reseptejä. Erityisruokavalioreseptit eteenkin leivonnassa poikkeavat tavallisesta leivonnasta sen verran että haluamme antaa erilaisia vaihtoehtoja kuluttajille. Keittokirjastamme löytyy leivonta- ja ruokaohjeita moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.

28.04.2016 00:05

Suvi

Kun tekee veteen niin saa myös maidottomat. Onkohan muna pakollinen? Voiko korvata millään. Ihmetyttää, että erityisruokienkohdallakin ns. tuojotetaan omaa napaa. Ts ajatellaan vain omaa ruokavaliota. Miksi ei voi samalla ajatella, että tuote sopisi mahd. monelle.