Gluteenittomat kuorrutetut kaurapullat

Yli 60 min
(15 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 6 kertaa
Gluteenittomat kuorrutetut kaurapullat
Gluteenittomat kuorrutetut kaurapullat

Ainekset:

3 dlvettä
2 tlpsylliumia
100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
5 - 6 dlProvena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauhoa
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1muna

Kuorrute:

100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
1/2 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
1/2 dlmantelijauhetta
1/2 dlProvena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauhoa

Ohje:

  1. Lämmitä vesi reilusti käden(45–50) lämpöiseksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  2. Sulata margariini.
  3. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe kolmeen desilitraan jauhoja.
  4. Sekoita vesi-psylliumseokseen joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
  5. Sekoita joukkoon jauho-hiivaseos hyvin vaivaten.
  6. Vaivaa joukkoon sulatettu margariini.
  7. Lisää taikinaan vähitellen loput jauhoista (noin 2-3dl) koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa niin kauan että se alkaa irrota vaivauskulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta.
  8. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä tanko.
  9. Jaa tanko viiteentoista yhtä suureen palaan. Pyöritä paloista pullia ja nosta ne kohoamaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  10. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
  11. Valmista kuorrutus sekoittamalla kuivat aineet pehmeän (ei juoksevan) rasvan joukkoon.
  12. Laita uuni  lämpenemään 220 asteeseen.
  13. Paina kohonneisiin pulliin kolo, täytä kolo täytteellä. Voitele pullat munalla. Voit ripotella pinnalle vielä mantelirouhetta tai sokeria.
  14. Paista pullia uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti