Gluteeniton vadelma-piparminttujuustokakku

Yli 60 min
(8-10 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Gluteeniton vadelma-piparminttujuustokakku
Gluteeniton vadelma-piparminttujuustokakku

Ainekset:

Pohja:

Vadelma-piparminttumousse

300 gvadelmia (pakaste)
250 gmascarponejuustoa
1 tlpiparminttuaromia
1 dltomusokeria
4liivatelehteä
2 dlvispikermaa

Koristeluun

piparminttutankoja ja vadelmia

Ohje:

  1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja painele keksimurska vuokaan. 
  2. Lämmitä vadelmat kattilassa soseeksi (jos käytät ulkomaalaisia, keitä vähintään 5 minuutin ajan). Paseeraa vadelmat painelemalla ne siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. 
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarponejuusto, vadelmasose, piparminttuaromi ja tomusokeri notkeaksi massaksi. Vatkaa vispikerma erillisessä kulhossa vaahdoksi.
  4. Lämmitä tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet veteen. Kaada liivatteet hieman jäähtyneenä vadelma-mascarponeseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 
  5. Irrota vuoan reunat varovasti ja koristele kakku esimerkiksi piparminttutangoilla ja vadelmilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti