Gluteeniton pulla

Yli 60 min
15 kpl
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 9 kertaa
Gluteeniton pulla
Gluteeniton pulla

Ainekset:

3 dlvettä
2 tlpsylliumia
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 dlsokeria
1/2 - 1 rklkardemummaa
1muna
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Ohje:

  1. Lämmitä vesi reilusti käden (+ 44) lämpöiseksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutaman minuutin ajan.
  2. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe kolmeen desilitraan jauhoja.
  3. Sekoita vesi-psylliumseokseen joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
  4. Sekoita joukkoon jauho-hiivaseos hyvin vaivaten.
  5. Vaivaa joukkoon Sunnuntai Juokseva.
  6. Lisää taikinaan vähitellen loput jauhoista (noin 4 dl) koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa niin kauan että se alkaa irrota vaivauskulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta.
  7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä tanko.
  8. Jaa tanko 15:sta yhtä suureen palaan. Pyöritä paloista pullia ja nosta ne kohoamaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  9. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
  10. Voitele pullat munalla, ripottele päälle sokeria ja paista 225 asteisessa uunissa pikkupullia noin 10 minuuttia ja hillopullia noin 12 minuuttia.

VINKKI:Voit leipoa taikinasta myös  hillopullia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti