Gluteeniton marenkiunelma

Yli 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 11 kertaa
Gluteeniton marenkiunelma
Gluteeniton marenkiunelma

Ainekset:

Pohja:

125 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
2keltuaista
1 1/2 dlProvena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauhoa
1 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa tai hedelmämehua

Marenki:

2valkuaista
1 1/2 dlsokeria

Täyte:

2 dlkuohukermaa
200 gmaustettua rahkaa esim. lime-valkosuklaa
1 rklsokeria
kiiviä, mansikoita, viinirypäleitä

Koristeluun:

paahdettuja mantelilastuja, hedelmiä, marjoja ja tomusokeria

Ohje:

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienin erin, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 min.

4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Kuori ja lohko kiivit. Puolita viinirypäleet ja viipaloi mansikat.

5. Leikkaa jäähtynyt torttu kahteen osaan. Levitä pohjan päälle täytteen ainekset. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja marjoilla sekä hedelmillä. Viimeistele tomusokerilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

16.06.2015 08:53

Aira

Marenkiin ei tule keltuaisia. Eikö tuo Pussydestroerin kommentti ole asiaton?

02.06.2015 00:14

Munat

Munat puuttuu!

08.05.2014 07:50

Kuluttajapalvelu

Eeva, Kiitos huomiostasi, resepti on nyt korjattu.

07.05.2014 22:50

Eeva

Ohjeestahan puuttuvat keltuaiset!