Gluteeniton mansikkakermakakku

Yli 60 min
(12-15 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Gluteeniton mansikkakermakakku
Gluteeniton mansikkakermakakku

Ainekset:

Pohja:

4munaa
1 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Kostutus:

1 1/2 dlomenamehua

Täyte ja koristelu:

6 dllaktoositonta kuohukermaa (3 dl täyte + 3 dl koristelu)
2 rklsokeria
1-1 1/2 lmansikoita

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

3. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-24 cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Survo noin puolet mansikoista tuoreeksi mansikkasurvokseksi tai halkaise ne ohuiksi suikaleiksi. 

5. Kokoa kakku asettamalla kakun pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta se omenamehulla. Levitä päälle ensin puolet mansikkasurvoksesta tai halkaistuista mansikoista ja sen jälkeen kermavaahtoa (noin ¼ vaahdosta). Nosta päälle keskimmäinen pohjaväli, kostuta ja täytä ensimmäisen välin tapaan. Aseta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta kevyesti. Parhaan lopputuloksen saat, kun täytät kakun jo edellisenä päivänä ja annat sen tekeytyä jääkaapissa yön yli. 

6. Levitä tai pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille ja pinnalle. Koristele tuoreilla mansikoilla. 

VINKKI! Voit korvata ¼ - ½ jauhoista perunajauhoilla. Mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on 2 dl.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti