Gluteeniton kuningatarkakku

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 5 kertaa
Gluteeniton kuningatarkakku
Gluteeniton kuningatarkakku

Ainekset:

Pohja:

25 gSunnuntai Leivontamargariinia
1/2 dlsokeria
1 dlProvena Gluteenittomia Kaurahiutaleita
1/2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta

Täyte:

4liivatelehteä
2 rklvettä
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlkermaa
1 dlsokeria

Pinnalle:

4 dlmustikoita
1 dlvadelmia
2 dlvettä
1 dlhyytelösokeria

Koristeluun:

sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 22 cm) kokoinen levy.
  3. Sulata margariini. Yhdistä pohjan ainekset murumaiseksi ja painele seos jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasossa 8-10 minuuttia.
  4. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuustot ja sokeri sekä sulatetut liivatelehdet. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2-3 tuntia.
  5. Levitä mustikat ja vadelmat täytteen päälle.
  6. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri. Anna liemen jäähtyä hetki ja kaada se marjojen päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin 1-2 tunniksi.
  7. Irrota kakku vuoastaan ja koristele sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti