Gluteeniton kauratorttu

Yli 60 min
(6-8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 2, arvioitu 4 kertaa
Gluteeniton kauratorttu
Gluteeniton kauratorttu

Ainekset:

Pohjat:

Kuorrutus:

1 1/2 dlkuohukermaa
3/4 dlsokeria
1 rklsiirappia
1 rklkaakaojauhetta

Täyte:

200 gmaustettua rahkaa
1 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
2 dlvadelmia

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa vaahdoksi huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele uunipellille leivinpaperin päälle pyöreiksi, tasareunaisiksi levyiksi, halkaisija 18 cm. Paista uunin keskitasossa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen kuin irrotat ne.
  4. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia eli kunnes kastike sakenee.
  5. Kaada kastike leivinpaperilla olevalle toiselle kaurapohjalle. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahkaa ja sokeri. Nosta toinen torttulevy varovasti tarjoiluvadille ja levitä vaniljatäyte levylle. Ripottele vadelmat pinnalle.
  7. Nosta kuorrutettu levy tortun kanneksi.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti