Gluteeniton kääretorttu

Alle 30 min
(20 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu

Ainekset:

4munaa
2 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

2 dlkermaa
100 gtuorejuustoa
2 tlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
2 dlmansikkahilloa

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.

3. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi.

4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä liinan alla hetken aikaa ennen täytteen levittämistä.

5. Levitä torttupohjalle ensin kerma-tuorejuustotäyte ja sitten hillo. Kääri levy voipaperia apuna käyttäen rullaksi.

6. Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.

VINKKI: TÄYTEKAKKUPOHJA onnistuu samasta taikinasta lisäämällä leivinjauheen määrää 1/2 tl. Kaada taikina voideltuun, gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

12.06.2017 13:19

Towelin

Perunajauho ajaa saman asian kääretortussa kuin gluteiiniton jauho, jossa on paljon lisäaineita. Se vain jää vaaleammaksi. Jos haluaa, väriä voi vahvistaa kaakaojauheella. Perunajauhon määrää en nyt muista ulkoa.