Focaccialeipäset

Yli 60 min
(12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Focaccialeipäset
Focaccialeipäset

Ainekset:

3 dlvettä
1 rklsokeria
0,5 tlsuolaa
0,5 tlvalkosipulijauhetta
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
6-7 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun yrtttiöljy:

0,5 dl rypsiöljyä
3valkosipulin kynttä murskattuna
1 tlrosmariinia

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, valkosipulijauhe ja sokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja Sunnuntai Juokseva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta noin 40 cm:n pitkä tanko. Jaa tanko 12 osaan ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille.
  4. Taputtele taikinapalat jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija 10 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  5. Painele kohonneisiin leipiin sormella koloja. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään. Voitele pullasiveltimellä yrttiöljy leipien pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti