Feta-kasvispiirakka

Alle 60 min
(40 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 15 kertaa
Feta-kasvispiirakka
Feta-kasvispiirakka

Ainekset:

Pohja:

2 dlperunahiutaleita
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
3/4 tlsuolaa
200 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
2 dlvettä

Täyte:

400 gparsakaalin nuppuja (pakaste)
2sipulia
2paprikaa
2 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
200 gfetajuustokuutioita
2-3 tlkuivattua basilikaa

Täytteen päälle:

6 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
6munaa

Pinnalle:

4 dljuustoraastetta

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi tai sekoita joukkoon pehmeä margariini. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele tuore parsakaali, keitä nuput melkein kypsiksi (3-5 minuuttia) ja valuta. Jos käytät pakastettuja parsakaalin nuppuja, anna niiden sulaa. Hienonna sipulit ja kuutio paprikat.
  3. Kuumenna Sunnuntai Juokseva pannulla. Paista sekoittaen sipuli- ja paprikuutiot kuumalla pannulla kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja neste haihtunut.
  4. Ota hieman uunipannua (n. 30 x 40 cm) isompi pala leivinpaperia. Kauli tai taputtele  jauhoja apuna käyttäen uunipannun pohjan ja reunan kokoinen levy. Vedä paperi uunipannulle, paina reunat tiiviisti. Esipaista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia.
  5. Levitä esipaistetulle pohjalle parsakaalit, sipulit, paprikat ja valutetut fetakuutiot, ripottele päälle basilikaa.
  6. Sekoita keskenään kerma, suola ja munat. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista uunin keskitasossa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti