Dripped suklaa-mansikkakakku

Yli 60 min
(Noin 25 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 21 kertaa
Dripped suklaa-mansikkakakku
Dripped suklaa-mansikkakakku

Ainekset:

Kakkupohja:

3 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
200 gtummaa suklaata
100 gvoita
6munaa
2 dlfariinisokeria
1 dlmaitoa

Täyte:

500 gmansikoita
1 dltomusokeria
6 dlkermaa
1 rklvaniljasokeria
200 gmascarpone juustoa
8liivatelehteä
1 rklsitruunamehua
2 rklvettä
230 gmansikkamarmeladia

Kostutukseen:

1 dlmaitoa

Kuorrutus:

120 gtummaa suklaata
40 gvoita
3 rklkermaa

Koristeluun:

tuoreita mansikoita, suklaamakeisia ja keksejä

Ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä (25 cm) kakkuvuoka.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  4. Vaahdota munat ja fariinisokeri paksuksi vaahdoksi.
  5. Lisää vaahtoon suklaa-rasvasula hyvin sekoittaen. 
  6. Lisää joukkoon kahdessa osassa vuorotellen jauhot sekä maito.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  8. Kumoa ja jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista. 
  9. Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja kostuta pohjat kevyesti maidolla.

Täyte:

  1. Soseuta mansikat ja siivilöi joukkoon tomusokeri.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.
  4. Yhdistä mansikkasose ja mascarpone.
  5. Lisää joukkoon kermavaahto.
  6. Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen neste. Sulata liivatelehdet lämpimään sitruunaveteen.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Kakun kokoaminen ja koristelu:

  1. Kokoa kakku kakkurenkaaseen jonka reunat on vuorattu "piirtoheitin" kalvolla tai leivinpaperilla.
  2. Aseta kakkupohja muotin pohjalle ja sivele pinta marmeladilla.
  3. Kaada 1/3 täytteestä pohjan päälle. Laita kakku vähäksi aikaa kylmään ennen seuraavan kerroksen kokoamista.
  4. Kokoa loppu kakku samalla tavalla. Anna kakun hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
  5. Irrota kakku varovasti muotista ja poista reunapaperi.
  6. Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet.
  7. Kaada kuorrutus kakun päälle. Kuorrutus saa valua yli reunojen.
  8. Koristele tuoreilla mansikoilla, suklaamakeisilla ja kekseillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

19.09.2016 14:33

Kuluttajapalvelu

Kakkupohjaan tulee 100 g Sunnuntai +Voi rasvaseoslevitettä. (500 g) tarkoittaa rasvapakkuksen kokoa. Herkullisia leivontahetkiä!

19.09.2016 12:53

..llo

mitä tuo + voi rasvalseoslevite 500g tarkoittaa?? siis lisäksi vielä sitä vsai mitä ihmettä

20.04.2016 09:31

TESTI

Namiii!