Donitsipellet

Yli 60 min
(20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Donitsipellet
Donitsipellet

Ainekset:

Uppopaistoon:

Pinnalle:

sokeria

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, suola ja kardemumma. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi (taikina on pehmeää). Anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta 20 pientä pyöreää pullaa. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180 asteeseen. Kokeile öljyn sopivaa kuumuutta niin, että koepaistat ensin yhden donitsin. Tee pulliin reikä painamalla etusormet pullan läpi ja venytä reikä suureksi. Paista donitsit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Ota kypsät donitsit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle tai tarjottimelle. Kierittele donitsit sokerissa.
    Pellen kokoaminen:
    Askartele massapalloista pelleille päät. Pinoa 4-5 donitsia päällekkäin esim. lautaselle. Aseta koristeltu pää päällimmäiseksi.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti