Gluteeniton schwarzwaldin kakku

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 3 kertaa
Gluteeniton schwarzwaldin kakku
Gluteeniton schwarzwaldin kakku

Ainekset:

200 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 dlsokeria
4munaa
4 dlProvena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauhoa
1 1/2 dlkaakaojauhe
2 tlleivinjauhetta
2 dlmaitoa

Kostutus:

1 dlkirsikkamehua tai marjamehua

Täyte ja kuorrutus:

1-2 dlkirsikkahilloa
500 gtuoreita kirsikoita
4 dlvispikermaa
1 tlvaniliinisokeria
1-2 rklsokeria

Koristeluun:

raastettua tai sulatettua suklaata
kirsikoita

Ohje:

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 25 cm)

2. Vatkaa margariini ja sokeri  vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista ja leikkaamista kerroksittain kolmeen osaan.

5. Pese ja halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Säilytä muutama kirsikka sellaisenaan koristelua varten.

6. Vaahdota kerma. Mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.

7. Kostuta jäähtyneet kakkupohjat kirsikka- tai marjamehulla. Halutessasi voit maustaa kostutusliemen kirsikkaliköörillä. Levitä ensimmäiselle kakkupohjalle ensin puolet kirsikkahillosta, sitten puolet kirsikanpuolikkaista ja kolmasosa kermavaahdosta. Täytä toinen kerros samoin. Nosta päällimmäinen kerros paikalleen. Anna kakun vetäytyä kylmässä pari tuntia.

8. Levitä jäljelle jäänyt kermavaahto kakun päälle. Koristele kakku suklaaraasteella ja suklaaseen kastetuilla tuoreilla kirsikoilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti