Blinit

Yli 60 min
(12-14 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 1 kertaa
Blinit
Blinit

Ainekset:

3 dlmaitoa
0,5 rklSunnuntai kuivahiivaa
1 dlSunnuntai Täysjyväohrajauhoja
1.5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
2munaa
2 dlkiehuvaa maitoa

Paistamiseen:

Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Lisäkkeet:

hienonnettua sipulia, mätiä ja smetanaa

Ohje:

  1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42ºC) maitoon keskenään sekoitetut jauhot, joihin kuivahiiva on lisätty. Anna taikinan seistä leivinliinalla peitettynä huoneen lämmössä 2-4 tuntia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan kohota rauhassa yön yli.
  2. Ennen paistamista sekoita taikinaan kiehautettu maito, suola ja keltuaiset. Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuisvaahto taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Kuumenna Juokseva Sunnuntai ohukais- tai blinipannussa. Annostele taikina pannun syvennyksiin. Blinit ovat paksumpia kuin tavalliset ohukaiset. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin rapean kypsäksi.
    Tarjoa blinit vastapaistettuina smetanan, mädin ja hienonnetun sipulin kanssa.
     

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti