Basilika-tomaattisämpylät

Yli 60 min
(28 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Basilika-tomaattisämpylät
Basilika-tomaattisämpylät

Ainekset:

1 dltuoretta basilikaa hienonnettuna tai
1 rklkuivattua basilikaa
1,5 dlaurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
5 dlvettä
2 rklsiirappia tai sokeria
1 tlsuolaa
3 dlNalle Kaura & Ruishiutaleita
1 psSunnuntai kuivahiivaa
9 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
8 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun:

vettä

Pinnalle:

Ohje:

  1. Hienonna basilikan lehdet. Valuta tomaateista öljy pois ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen, siirappi, suola ja hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää hienonnettu basilika ja tomaattisuikaleet. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 28 palaan ja leivo palat soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Leikkaa kohonneisiin sämpylöihin terävällä veitsellä kevyesti kaksi viiltoa. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
    Vinkki!
    SIMPUKKALEIPÄ (2 kpl)
    Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinapalasta noin 60 cm:n pituinen tanko ja kierrä tanko kierteelle leivinpaperin päälle pellille. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna leipien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti