Baba-juhlapullat

Yli 60 min
(12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Baba-juhlapullat
Baba-juhlapullat

Ainekset:

2 dlmaitoa
1muna
1keltuainen
1,5 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria
0,5 tlsuolaa
1 pssahramia
1 psSunnuntai kuivahiivaa
9-10 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlkorintteja
0,5 dlsukaattia
2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Kostutukseen:

0,5 dlsokeria
0,5 dlvettä
0,5 dlrommia tai punssia

Pinnalle:

sokerivesikuorrutetta,luomuminiruusun kukintoja tai strösseleitä

Ohje:

  1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (+42°C) maitoon kananmuna, keltuainen, mausteet ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa kuivatut hedelmät ja rasva. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin tunti.
  2. Jaa kohonnut taikina 12 palaan ja pyöritä niistä pullia. Nosta pullat voideltuihin muffinivuokiin ja kohota niitä noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Kypsennä pullat uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Irrota leivonnaiset lämpiminä vuoista ja jäähdytä niitä leivinritilällä.
  5. Valmista kostutusliuos. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää alkoholi ja jäähdytä. Kostuta baba-pullat sokeriliuoksella leipomispäivänä. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
  6. Koristele ennen tarjoilua sokerivesikuorrutuksella ja kukkanupuilla tai strösseleillä. Pullat säilyvät mehevinä pari päivää.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti