Auringonkukka-omenakolmiot

Yli 60 min
(n. 24 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Auringonkukka-omenakolmiot
Auringonkukka-omenakolmiot

Ainekset:

5 dlvettä
2,5 dlElovena Kaurahiutaleita ja kauraleseitä
2 dlomenaraastetta (n. 2 omenaa)
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
1 dlauringonkukansiemeniä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
11-12 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Pinnalle:

Elovena Plus Kauraleseitä

Ohje:

  1. Lisää +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet. Anna turvota hetki.
  2. Lisää taikinaan omenaraaste, hunaja, suola ja siemenet. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin palasta tasainen, ranteenpaksuinen, noin 50 cm pitkä tanko. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä kolmioita, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta kolmiot leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti