Appelsiinimuffinit

Alle 60 min
(10-12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 1, arvioitu 1 kertaa
Appelsiinimuffinit
Appelsiinimuffinit

Ainekset:

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1,5 dlsokeria
3munaa
3 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniliinisokeria
0,5appelsiinin kuori raastettuna
0,5 dlappelsiinimehua

Vaaleanpunainen kuorrute:

2 dltomusokeria
0.25 tl punaista nestemäistä elintarvikeväriä

Pinnalle:

hopeakuulia

Muffinipellin voiteluun:

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Pese appelsiini hyvin ja raasta vähän sen kuorta. Purista appelsiinista mehu. Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste ja mehu. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.
  4. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.
  5. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
  6. Sekoita tomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Värjää seos elintarvikevärillä. Laita kuorrute pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota raitoja muffinin päälle. Koristele.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti