« Takaisin hakutuloksiin

Mustikkamurupiirakka

Yli 60 min   (8:lle)
Keskiarvo , arvioitu kertaa
Mustikkamurupiirakka

Ainekset:

2 dl maitoa
0,75 dl sokeria
0,5 muna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 ps Sunnuntai kuivahiiva
6 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
50 g Sunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja

Muruseos:

0,5 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
50 g Sunnuntai Leivontamargariinia
1 dl sokeria
1,25 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria

Voiteluun:

½ muna

Koristeluun:

raesokeria

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, muna kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Ota taikinasta puolet, kauli pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 28 cm) ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Jaa loppu taikina kahteen osaan ja leivo pitkät, pikkusormea ohuemmat nauhat. Kieritä nauhat keskenään kierteelle ja asettele taikinalevyn reunan päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja kaada kohonneelle pohjalle. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä mustkikoiden päälle.
  5. Voitele piirakan reunat munalla ja koristele raesokerilla.
  6. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Kommentit:



Ajankohtaista: