Teresan raparperigalette

Yli 60 min
(12 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 6 kertaa
Teresan raparperigalette
Teresan raparperigalette

Ainekset:

Pohja:

1 dlmantelijauhetta
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
ripaus suolaa
100 gSunnuntai+Voi rasvaseoslevitettä

Täyte:

noin 300 graparperia
1 rklperunajauhoja
1/2 dlsokeria
1/2 tlkardemummaa

Viimeistelyyn:

tomusokeria

Ohje:

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  2. Pyöräytä taikina palloksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 10 minuutiksi.
  3. Kuori raparperin varret tarvittaessa ja viipaloi ne. Sekoita viipaleiden joukkoon perunajauhot, sokeri ja kardemumma.
  4. Ota taikina jääkaapista ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Litistä palloa hieman ja kauli se sitten pyöreäksi n. 0,5 cm paksuksi levyksi (halkaisija n. 23 cm).
  5. Kaada raparperit taikinalevyn keskelle ja jätä reunoille n. 5 cm tilaa. Käännä reunat täytteen päälle niin, että raparperit jäävät vielä keskeltä näkyviin.
  6. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
  7. Jäähdytä ja viimeistele tomusokerilla. Tarjoile vaniljajäätelön tai –kastikkeen kera.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

12.06.2016 18:13

Mummu on

Tämä oli erittäin hyvää. Mutta kaulittaessa kannattaa laittaa jauhoja taikinan ja paperin väliin, muuten ei saa taikinaa käännettyä raparperien päälle :)

11.06.2016 18:53

päikkä

ei tule,vaan tuo 500g tarkoittaa rasvapullon tilavuutta

11.06.2016 17:25

sammakon koti

moi, siis tuleeko siihen oikeesti 600 gr rasvaa ?, voi olla aika makoisaa ;D