Sieni-pekoninapoleonit

Alle 60 min
(Noin 35 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Sieni-pekoninapoleonit
Sieni-pekoninapoleonit

Ainekset:

Taikina:

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
1 dlperunamuusijauhetta
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlkylmää vettä

Täyte:

630/320 gmetsäsienikuutioita
1sipuli
170 gpekonia
mustapippuria ja sokeria
150 gmaustamatonta tuorejuustoa

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

seesamin- tai pellavansiemeniä

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
  4. Täytettä varten, valuta sienet hyvin, kuori ja hienonna sipuli, suikaloi pekoni.
  5. Laita pannuun pekonisilppu, lisää lämpö ja paista pekonia hetken aikaa. Lisää sipulikuutiot ja jatka paistamista. Lisää lopuksi sienet, mausta mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
  6. Ota pannu liedeltä, kaada seos toiseen astiaan, anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
  7. Kauli taikina isohkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (8-9 cm) kokoisia paloja.
  8. Laita reilu teelusikallinen täytettä taikinapalojen keskelle. Ota vastakkaisista reunoista kiinni ja taita vielä toinen vapaana oleva reuna keskelle. Nipistä kiinni. Nosta pellille leivinpaperin päälle,
  9. Voitele munalla ja ripottele päälle esimerkiksi seesamin- tai pellavansiemeniä
  10. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
  11. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit lämmittää piiraat 150 asteisessa uunissa kymmenen minuutin ajan, tai muutaman minuutin ajan mikrossa.

 

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti